به گزارش شهرآرانیوز، محمد مخبر در جریان سفر به استان مازندران، در آئین بهرهبرداری از ۹۳۵ پروژه عمرانی این استان که در شهرستان بابلسر برگزار شد از طریق ویدئو کنفرانس دستور افتتاح همزمان این پروژهها را صادر کرد.
معاون اول رئیسجمهور در آیین افتتاح این پروژهها با تاکید بر اینکه خط قرمز دولت معیشت و رفاه مردم است، گفت: اقتصاد کشور با مشکلاتی روبهرو بود که تورم ۵۰ ساله، ناترازیهای مکرر و مستمر بودجه، وضعیت نامناسب بانک ها، کاهش ارزش پول ملی و وضعیت نامناسب سرمایه گذاری از جمله این مشکلات بود.
وی افزود: به لطف خداوند و با تلاش جدی دولت و همکاری قوای سه گانه شرایط سخت را پشت سر گذاشتیم و توانستیم از این وضعیت عبور کنیم.
وی خاطرنشان کرد: امروز ذخایر کالاهای اساسی در برخی اقلام حساس بالای ۱۲۰ درصد است و کارهای بزرگی انجام شد به نحوی که دشمن توقع چنین اقدامات مهمی را ظرف چند ماه نداشت.
مخبر با یادآوری اینکه در کنار این دغدغهها با مسائل دیگری نیز مواجه شدیم، گفت: یکی از این مسائل به ارز ترجیحی مربوط بود که باید به سه دلیل آن را اصلاح میکردیم که یکی از این دلایل الزام قانونی و مصوبه مجلس شورای اسلامی و دلیل دوم تفاوت قیمت کالاها در کشور ما با کشورهای همسایه بود که زمینه قاچاق کالا را فراهم میکرد و دلیل سوم استقرار عدالت بود.
معاون اول رییسجمهور ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ یارانه پرداخت شده برای کالاهای اساسی بیشتر نصیب کسانی میشد که مصرف و خرید بیشتری داشتند و طبقات ضعیف جامعه بهره چندانی از این یارانه نمیبردند.
مخبر در ادامه با اشاره به اینکه دولت هیچگاه به دلیل پرداختن به امور جاری و روزمره از کارهای اساسی برای حل مشکلات کشور غافل نشده است، خاطرنشان کرد: دولت سه بسته مهم اقتصادی را تدارک دیده است که یکی از این بستهها برای کنترل نوسانات اقتصادی است چرا که یکی از دلایل تزلزل سرمایه گذاری وجود نوسانات اقتصادی و عدم امکان پیش بینی اقتصاد کشور است.
معاون اول رییس جمهور افزود: بسته دوم برای سرمایه گذاری و اشتغال زایی است و بسته سوم در زمینه مبارزه با فقر و استقرار عدالت است که یکی از شعارها و وعدههای رییس جمهور کشورمان بوده است.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اقدامات دولت در زمینه سرمایه گذاری و دیپلماسی اقتصادی تصریح کرد: متاسفانه توجه لازم به همسایگان و ظرفیت کشورهای اطراف صورت نگرفته بود و رییس جمهور کشورمان در رفت و آمدهای دیپلماتیک زمینه همکاری و ارتباط با این کشورها را فراهم کرد و امروز نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار در دیپلماسی اقتصادی در حال سرمایه گذاری هستیم که در قالب تفاهم نامه و قرارداد دنبال میشود.
وی در ادامه سخنان خود به مسئله کمبود آب در کشور اشاره و خاطر نشان کرد: اینکه در شمال و جنوب کشور دریا و در میانه کشور خشک باشد پذیرفته نیست و یکی از مشکلات در این زمینه این است که شرکتهای بزرگ با سودهای زیاد از منابع آب کشور با حداقل قیمت استفاده کرده اند و مردم با مشکل کمبود آب مواجه هستند که دولت به این شرکتها سه سال فرصت داده تا آب مورد نیاز خود را از دریا تامین کنند.
مخبر افزود: ۵ خط انتقال آب از دریا طراحی شده که یکی از آنها به زودی افتتاح خواهد شد و آب مورد نیاز بنگاههای اقتصادی و بخشی از آب شرب در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، کرمان و یزد تامین خواهد شد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به ظرفیتها و استعدادهای گسترده کشورمان گفت: خوشبختانه به دلیل کارها و اقدامات بزرگی که پس از انقلاب اسلامی برای تکمیل زیرساختها انجام شده، امروز محدودیتی برای توسعه و پیشرفت نداریم.
مخبر ادامه داد: دولت در حوزه اشتغال نیز تمامی روشهای اشتغال زایی را در دستور کار خود قرار داده و برای هر یک از این روشها منابع مالی و روش اجرا در نظر گرفته و در بخش مسکن نیز کارهای خوبی آغاز شده است.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه دولت سیزدهم دو عنوان مردمی و انقلابی را یدک میکشد، گفت: مردمی بودن دولت یعنی اینکه دولت میخواهد اقتصاد را به دست مردم بسپارد چرا که معتقد است اگر اقتصاد در اختیار مردم باشد محدودیتی در زمینه منابع مالی، مدیریتی و ایده پردازی نخواهیم داشت.
وی با اشاره به ظرفیتهای گسترده کشورمان در زمینه کشاورزی و صنایع تبدیلی، گفت: کل درآمد نفت در بهترین شرایط ۳۵ میلیارد دلار است و این در حالی است که در استانهای شمالی کشور ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی تا دو برابر این مقدار وجود دارد.
وی با بیان اینکه بهترین و آبادترین شهرها در دنیا معمولا در کنار دریا هستند، گفت: دولت طراحی و ایجاد ۳۰ شهر را در کنار دریا در دستور کار خود دارد و معتقد هستیم با ظرفیتهای گستردهای که در بخشهای مختلف کشور وجود دارد اگر راه را برای مردم باز کنیم و مقررات دست و پا گیر را از پیش رو برداریم تحولات مثبتی در کشور حاصل خواهد شد.
مخبر تصریح کرد: به آینده کشور بسیار امیدوار هستیم و این دولت بیشترین نقش را در حل مسائل اقتصادی ایفا خواهد کرد. البته هر استان باید در این برنامه نقش جدی ایفا کند و استانداران نیز باید ظرفیتهای استان را به طور جدی به کار گیرند.